Borsa İstanbul’da kayıp derinleşiyor: Bankacılık hisselerinde işlemler durduruldu!

Bankacılık Hisselerinde Sert Düşüşler Devam Ediyor

Borsa İstanbul’da bankacılık hisselerinde önemli bir satış trendi var. Bankacılık Endeksi’nde (XBANK) yaşanan kayıp yüzde 3’ü aşarken, endeks şu anda yüzde 3,21 oranında bir düşüş yaşıyor. BIST 100 genel endeksindeki kayıp ise yüzde 0,98 seviyesinde bulunuyor.

AKBANK HİSSELERİNDE İŞLEMLER DURDURULDU

Bu düşüşte Akbank, Yapı Kredi Bankası ve İş Bankası C hisseleri öne çıkıyor. Özellikle Akbank hisseleri yüzde 4,23’lük bir değer kaybı yaşadıktan sonra, Borsa İstanbul yönetimi sürekli işlemleri geçici olarak durdurdu. Bu müdahale, satış baskısının arttığı anlarda gerçekleşti.

BEKLENTİYİ AŞAN KÂR HEDEF FİYATLARI ENGELLEYEMEDİ

Akbank, 2025 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarında 13,7 milyar TL net kâr açıkladı. Bu rakam, ForInvest Haber’in 12 milyar 921,6 milyon TL’lik beklentisinin üzerinde gerçekleşti. Bankanın net kârı çeyreklik bazda yüzde 49, yıllık bazda ise yüzde 4 artış gösterdi. Ancak faiz oranlarındaki yükseliş ve ekonomik aktivitede yavaşlama beklentisi, bankaların net risk maliyetlerini artırabileceği endişesiyle hisse fiyatları üzerinde baskı yarattı.

Bilanço sonrası Yapı Kredi Yatırım, Akbank için hedef fiyatını 82 TL’den 68 TL’ye indirirken, Citi de hedef fiyatını 85 TL’den 70 TL’ye düşürdü.

SATIŞ BASKISI BORSANIN GENELİNE YAYILIYOR

Ayrıca Borsa İstanbul genelinde satış baskısı artıyor. Endeks gün içinde yaklaşık yüzde 1’e yakın bir kayıp yaşarken, özellikle bankacılık hisselerindeki zayıflama piyasa genelinde olumsuz bir hava oluşturuyor.

Related Posts

Akaryakıt istasyonları ve araç sahipleri için yeni zorunluluk! Son 2 gün

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Ücretli Taşımacılık Teşvik Sistemi (UTTS) kapsamında gerekli donanımların kurulumu için son başvuru tarihinin 30 Nisan olduğunu hatırlatarak, yükümlülüklerin zamanında yerine getirilmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Ticaret Bakanlığı 2,9 milyar lira ek tahakkuk ve ceza kararı düzenledi

Ticaret Bakanlığı 2025 yılı ilk çeyreğinde sonradan ve ikincil kontrol denetimleri sonucunda yüzde 218 oranında artışla 2,9 milyar lira ek tahakkuk ve ceza kararı düzenledi.

‘Borç yiyenler kesesinden yer’

Ekonomist Mahfi Eğilmez, “Türkiye artık borçlanarak büyümenin sınırına gelip dayanmış durumda. Artık alınan borçlar yeni bir kaynak girişi sağlamak yerine eski borçların kapatılmasında kullanılıyor. Bir süre sonra eski borçların kapatılmasına da yetmeyecek” dedi.

Yılın ilk 3 ayında 3,1 milyon doları aşan hamsi ihracatı

Türkiye’den yılın ilk çeyreğinde yapılan hamsi ihracatı 3 milyon 143 bin 252 dolara ulaştı.

Meydanı Amerika’ya bıraktılar

Vatandaş kara kara faturaları nasıl ödeyeceğini düşünürken iktidar elektrik dağıtım işini
Amerikalılara verdi. 4 milyon abone, fatura öderken ABD’li şirkete para kazandırıyor.

Şimşek’ten 41 milyar dolarlık borç planı: Türkiye’nin geleceği proje finansmanına emanet

Bakan Şimşek, 6 uluslararası finans kuruluşuyla yapılan anlaşmalarla Türkiye’ye 41 milyar dolarlık uzun vadeli proje finansmanı sağlanacağını açıkladı. Kaynaklar, altyapı ve dönüşüm projelerinde kullanılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir