Ekrem İmamoğlu’ndan 200’ün üzerinde suç duyurusu

İmamoğlu, RTÜK ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına 200’den Fazla Suç Duyurusunda Bulundu

CHP’nin cezaevindeki Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisi hakkında yapılan yorum, paylaşım ve yayınlarla ilgili olarak Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına 200’ün üzerinde suç duyurusunda bulundu.

İBB, 19 Mart sürecinde bazı sosyal medya hesapları ile bazı kişi ve medya kuruluşları tarafından yapılan yayınlar ve yorumlar hakkında İmamoğlu’nun avukatlarının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve RTÜK’e yaptığı başvurularla ilgili açıklamada bulundu.

İBB’nin sosyal medyadan yayımladığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik olarak, özellikle 19 Mart tarihinde yaşanan gözaltı süreci öncesi ve sonrasında, iktidara yakın sosyal medya hesapları ile bazı kişi ve medya kuruluşları tarafından yürütülen kimi yayınlar ve yorumlar, kamu vicdanını derinden yaraladı” denildi.

Açıklamada, “Söz konusu medya organlarında; hukukun temel ilkeleri hiçe sayılarak, herhangi bir somut delile dayanmayan, taraflı, yönlendirici, iftira ve yargısız infaz niteliğinde açıklamalarla İmamoğlu hedef gösterilerek, halk nezdinde itibarsızlaştırılmaya çalışıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik bu sistematik itibarsızlaştırma kampanyasına karşı ilgili kişiler ve yayın kuruluşları hakkında gerekli hukuki süreç başlatıldı” bilgisi paylaşıldı.

Masumiyet karinesi ve kişilik haklarının ihlaline vurgu

İBB açıklamasına göre, İmamoğlu’nun avukatları bu kapsamda aralarında A Haber, Akit TV ve internet sitesi, Sabah Gazetesi ve internet sitesi, TGRT TV, Ülke TV, Kanal 24 ile Cem Küçük, Abdulkadir Selvi, Gürkan Hacır, Ferhat Murat’ın da bulunduğu, çok sayıda kişi ve sosyal medya kullanıcıları hakkında suç duyurusunda bulundu, hukuki girişim başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve RTÜK’e bilgi ve belgelerle 200’ün üzerinde başvuru yapıldığını aktaran İBB, “Başvurularda bu yayınlarda kullanılan dilin; “yalnızca basın etik ilkelerini değil, aynı zamanda masumiyet karinesini ve kişilik haklarını da açıkça ihlal ettiği ve cezalandırılması gerektiği belirtildi” ifadesini kullandı.

DW,ANKA/CÖ,JD

Related Posts

Bilirkişi olabilmek için yeni şartlar

Bilirkişilik Yönetmeliği’nde değişikliğe gidildi. Buna göre bilirkişilik temel eğitimi 24 ders saatinden oluşacak.

Sezon açıldı, Bodrum’a kruvaziyerler gelmeye başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesine Seven Seas Splendor isimli kruvaziyerle 720 yolcu geldi.

Samsun’da kaçakçılık operasyonu: 2 gözaltı

Samsun’da bir depoda 525 bin gümrük kaçağı makaron (filtreli sigara kağıdı) ele geçirildi. Olayla ilgili iki şüpheli gözaltına alındı.

Ayrılık tartışması kanlı bitti: “Beni kurtarın” mesajından sonra sevgilisi öldürülmüş bulundu

Adana’da bıçaklanarak öldürülen Mehmet Ayaz’ın sevgilisinin olay sırasında “Beni kurtarın, polise haber verin. Mehmet beni dövüyor.” mesajı attığı ortaya çıktı. N.C., “Kasten öldürme” suçlaması ile tutuklandı.

Patenle trafikte tehlikeli yolculuk

Çanakkale’de bir özel halk otobüsünün arkasına tutunan patenli genç, can güvenliğini tehlikeye atarak yolculuk yaptı.

İstanbul’da kolonları patlayan 96 dairelik siteye tahliye

İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremde Küçükçekmece’de bulunan 96 dairelik bir site hasar gördüğü gerekçesiyle mühürlendi. (Haber: Osman Terkan)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir