Resmi Gazete’de yayımlandı: ‘AVM’ ibaresi kullanımında büyük değişiklik!

Yeni Yönetmelikle Alışveriş Merkezlerinde Değişiklikler Yapıldı

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan yeni yönetmelikle alışveriş merkezleri (AVM) hakkında önemli değişiklikler yapıldı. Artık AVM’ler için yapı ruhsatı başvurusu yapılırken, projenin belirlenen nitelikleri taşıması durumunda yapının niteliği “AVM” olarak belirtilecek.

Yönetmelik kapsamında AVM’lerin “ortak kullanım alanları” tanımını içeren yeni bir madde de eklendi. Bundan sonra, ortak kullanım alanlarına sahip olmayan alışveriş merkezi projeleri için yapı ruhsatı düzenlenmeyecek. Ayrıca, doğrudan kullanıma açık olmayan dış cephe ve çatı gibi alanlar artık ortak kullanım alanı olarak kabul edilmeyecek.

Ticaret Bakanlığı, Faaliyetleri Askiya Alma Yetkisine Sahip Olacak

Yönetmelikle getirilen yükümlülükler sayesinde belirli koşullarda alışveriş merkezlerinin faaliyetleri askıya alınabilecek. 10 bin metrekareden küçük satış alanına veya 30 işyerinden az sayıda işletmeye sahip AVM’ler için yönetmelik doğrudan uygulanacak. 10 bin ila 20 bin metrekare arasında satış alanına sahip AVM’lerde ise, işletmelerin yarısından fazlası faal değilse veya ulusal ya da uluslararası perakende işletmeleri tarafından işletilmiyorsa, Ticaret Bakanlığı söz konusu merkezi askıya alabilecek.

Her yıl, bir önceki takvim yılına ait ortak gelir ve gider raporu hazırlanarak, nisan ayı sonuna kadar alışveriş merkezindeki perakende işletmelere iletilmesi zorunlu olacak. Bu rapor, tür ve tutarları ayrı ayrı belirterek, ortak gelir ve giderlerin yanı sıra, boş iş yerleri ile perakende işletmeleri tarafından karşılanan ortak gider tutarlarını da içerecek.

Related Posts

Koca ilçede kala kala 7-8 kişi kaldı: Bittik biz

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki hal kapanma noktasına geldi. Hal esnafı iş yapamamaktan dert yanarken denetimsizlikten şikayet etti. Korsan ticarete denetim yapılmasını talep eden esnaf, “Eskiden şimdiki satışın 50- 60 katıydı, 100 katıydı belki …

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

İslam Memiş rakam vererek yatırımcıları uyardı: Altında yeni rekorlar bekleniyor mu?

Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasalarını değerlendirdi. Memiş, düzeltme hareketlerinin devamını beklediğini vurgulayarak “Ons altın 3000 dolar ve 3000 dolar altına sarkmadan yani 2800-2950 dolar seviyeler görülmeden sağlıklı yükselişler beklememek gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Borsada takas süresi kısalıyor: Yatırımcılar için yeni dönem başlıyor!

Borsada takas süresinin kısaltılması, işlem hacimlerinde önemli artışlara yol açabilir. Uzmanlar, bu değişikliğin yatırımcılar için daha hızlı işlem yapma imkanı sunacağını belirtiyor. Yatırımcılar ve aracı kurumlar, uyum sürecine hızla adapte olabilir.

Kiracılar dikkat: O işlem e-Devlet üzerinden yapılabilecek!

Emlak danışmanları, e-Devlet üzerinden kira sözleşmesi yapabilme yetkisine kavuştu. Bu yenilikle birlikte kiracılar ve ev sahipleri arasındaki işlemlerin daha güvenli hale gelmesi hedefleniyor. Sistem, dolandırıcılıkla mücadeleye de önemli katkı sağlayacak.

Hindistan Siyonizmi: Rol modeli İsrail

6 Mayıs’ta Pakistan’a saldıran Hindistan ordusunun Azad Keşmir’de iki camiyi de hedef alması, ülkede Başbakan Modi ile birlikte yükselen “İslam düşmanlığının” göstergesi. Modi döneminde İsrail’in yakın müttefikine dönüşen ülkede yönetici elitin ideolojisi haline gelen “Hindutva” da “Siyonizm”e benzerliğiyle dikkat çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir