Herkes böyle uyuyor ama kimse yaptığı hatayı bilmiyor

Rahat ve Sağlıklı Uyku İçin Doğru Yastık Seçimi Önemli

Uyku düzeni ve kalitesi, doğru yastık seçimi ile yakından ilişkilidir. Yan yatmak, birçok yetişkinin tercih ettiği uyku pozisyonlarından biridir ve uzmanlara göre hem rahatlatıcı bir pozisyon hem de sağlık açısından faydalıdır. Yan yatmak horlamayı azaltabilir, mide ekşimesini hafifletebilir ve omurga sağlığını destekleyebilir. Ancak, doğru yastık seçiminin bu faydaları maksimum düzeye çıkardığına dikkat çekiliyor.

İngiliz Uyku Derneği’nden deneyimli uyku danışmanı Lisa Artis, yan yatma pozisyonunda omuz ve baş arasındaki boşluğu dolduracak sert ve yüksek yastıkların önemini vurguluyor. Yapılan araştırmalar, uyku kalitesini düşüren sorunların yüzde 35’inin yastık kaynaklı olduğunu gösteriyor. Özellikle gençler arasında yaygınlaşan “yastık yerine minder kullanma” alışkanlığının uzmanlara göre uyku sağlığı için ciddi risk oluşturduğu belirtiliyor.

Simba Sleep’e göre, kanepe yastıkları ya da seyahat yastıkları gibi alternatifler gerekli desteği sağlayamayacağı gibi vücut ısısını hapsederek rahatsızlığa neden olabilir. Lisa Artis, doğru yastık seçiminin omurga hizasını koruyarak baş, boyun ve omurga sağlığını desteklediğini belirtiyor.

Uyku pozisyonuna ve vücut tipine uygun yastık seçiminin kişiye sağladığı rahatlık ve destek çok önemlidir. Artis, yüksek ve sert yastıkların uzun kilolu veya geniş omuzlu kişilere, yumuşak ve alçak yastıkların ise minyon yapıya sahip bireylere daha uygun olduğunu ifade ediyor. Boyun ağrısı çekenlerin yüzde 41’i, kullandıkları yastığın uygun olmadığını fark etmiyor ve Lisa Artis, yastık seçerken deneme yapılmasının önemini vurguluyor.

Related Posts

Yeterince dinlenemiyorsanız bu 3 yöntem sizi kısa sürede toparlayabilir

Günümüzün yoğun temposunda birçok kişi, yeterince uyusa bile kendini dinlenmiş hissetmiyor. Sürekli yorgunluk, düşük enerji ve odaklanma problemleri hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyebiliyor. Uzmanlara göre, doğru yöntemlerle vücudu ve zihni kısa sürede toparlamak mümkün.

Deprem sonrası psikolojik dayanıklılık hayati önem taşıyor

Marmara Bölgesi’nde meydana gelen depremin ardından, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, afetlere karşı psikolojik hazırlığın önemine dikkat çekti. Özellikle çocuklar ve kaygı düzeyi yüksek bireyler için doğru bilgilendirmenin ve destek yöntemlerinin kritik olduğunu vurguladı.

Geçmeyen ses kısıklığına dikkat! Gırtlak kanseri habercisi olabilir

Konuşmanın günlük hayattaki yeri ve önemi tartışılmaz olsa da bu eyleme imkân sağlayan ses tellerinin pek önemsenmediği bir gerçek. KBB Uzmanı Prof. Dr. Bülent Evren Erkul, ses teli sağlığı için 11 öneride bulundu.

Haftada bir yiyenin kalbi bayram eder! Kolesterolü silip süpürüyor, kanı yıkıyor

Balığın, yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından zengin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın, haftada en az bir porsiyon balık yemenin önemine dikkat çekti.

Doç. Dr. Sibel Özcan: “Kronik ağrı çözümsüz değildir”

Doç. Dr. Sibel Özcan: “Kronik ağrı çözümsüz değildir” ELAZIĞ – Fırat Üniversitesi Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Algoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Özcan, kronik ağrılar hakkında bilgiler verdi. Doç. Dr. Sibel …

Engin Sevindik: Engelli Bireylerin Azmi ve Mücadelesi

IĞDIR’da 2 yaşındayken geçirdiği çocuk felci nedeniyle bedensel engelli olan Engin Sevindik (48), 15 yıldır demircilik ve kaynakçılık yaparak yaşamını sürdürüyor. Sevindik, azmi ve çalışkanlığıyla çevresine ilham kaynağı oluyor. Yalnız yaşayan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir