Meydanı Amerika’ya bıraktılar

Yüksek Elektrik Faturalarının Ardında Amerikalılar mı Var?

Son zamanlarda vatandaşlar yüksek elektrik faturaları ile boğuşurken bu faturaların Amerikalılara gittiği ortaya çıktı. Elektrik dağıtımının özelleştirilmesi sürecinde önce yandaş şirketlerin zenginleştiği görüldü. Daha sonra ise bu şirketler, işi yabancı şirketlere devretti. Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş’nin (TEDAŞ) Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerindeki 4 milyon elektrik abonesiyle ilgili Uludağ elektrik dağıtım ihalesini Limak-Kolin-Cengiz ortaklığı kazandı. Ancak daha sonra Kolin ve Cengiz’in hisseleri tamamen Limak’a satıldı ve şirket sadece Limak’ın oldu. Limak da bir süre sonra bu şirketi İngiliz yatırım fonu Actis’e sattı. Actis de sonrasında şirketi Amerikan General Atlantic’e devretti.

Yabancılarla Elektrik İş İçinde mi?

CHP Zonguldak Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, yaptığı açıklamada, “Özelleştirmeler sonucunda 4 milyon elektrik abonesinin önce yandaş şirketlere, sonra İngiltere’ye ve en sonunda da Amerika’ya müşteri yapıldığını” belirtti. Limak’ın şirketi İngiliz yatırım fonu Actis’e devretmesiyle birlikte abonelerin Amerikan şirketine para ödemeye başladığını öne süren Yavuzyılmaz, vatandaşların tamamının yabancı şirketlere müşteri, abone ve borçlu hâline getirildiğini vurguladı.

Milli Varlık Yabancılara mı Devredildi?

Yavuzyılmaz, “Özelleştirme sürecinde 4 milyon abonenin önce yandaş şirketlere, ardından İngiltere’ye ve nihayet ABD’ye gittiğini” belirterek, milli varlıkların yabancı şirketlere satıldığını ifade etti. Limak’ın şirketi Actis’e hangi bedelle sattığı ve Actis’in de Amerikan General Atlantic’e hangi tutara devrettiği konusunda daha fazla bilgi talep eden Yavuzyılmaz, şirketin denetimi ve kontrolü konusunda şeffaflık sağlanması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Yılın ilk 3 ayında 3,1 milyon doları aşan hamsi ihracatı

Türkiye’den yılın ilk çeyreğinde yapılan hamsi ihracatı 3 milyon 143 bin 252 dolara ulaştı.

Şimşek’ten 41 milyar dolarlık borç planı: Türkiye’nin geleceği proje finansmanına emanet

Bakan Şimşek, 6 uluslararası finans kuruluşuyla yapılan anlaşmalarla Türkiye’ye 41 milyar dolarlık uzun vadeli proje finansmanı sağlanacağını açıkladı. Kaynaklar, altyapı ve dönüşüm projelerinde kullanılacak.

Konya’da don felaketi: Kiraz ve meyve bahçeleri büyük zarar gördü

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya Akşehir’de don nedeniyle meyve ağaçlarında yüzde 90’a varan zarar meydana geldiğini belirterek, üreticinin desteklenmesi çağrısında bulundu. Özellikle badem, ceviz, kayısı ve kiraz bahçeleri ağır hasar aldı.

Intel’de büyük değişim: İşten çıkarma dalgası ve ofise dönüş zorunluluğu

Çip devi Intel, CEO Lip-Bu Tan yönetiminde yeniden yapılanmaya hız verdi. Haftada dört gün ofisten çalışma zorunluluğu getiren şirket, çalışanlarının yüzde 20’sini işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Ankara-Sivas YHT hattı 2 Yılda 1,6 milyon yolcu taşıdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas YHT Hattı’nın iki yılda 1 milyon 660 binden fazla yolcuya hizmet verdiğini, İstanbul-Sivas arasında başlatılan doğrudan seferlerde de 550 bini aşkın kişinin seyahat ettiğini açıkladı.

Metro Türkiye, Türk Somonu’nu tezgahlara taşımaya başladı: “Gelecek nesillere bırakılması gereken değer”

Metro Türkiye, Samsun’da çevreci yöntemlerle yetiştirdiği Metro Premium Türk Somonu’nun ilk hasadını gerçekleştirdi. 350 tonluk üretimde deniz ekosistemi korunurken, gerçekleştirilen 350 tonluk hasatla 250 ton deniz balığının da yem olmasının önüne geçildiği açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir