MMA Türkiye, Yeni Siber Güvenlik Kanunu’nu değerlendirdi

Siber Güvenlik Kanunuyla Türkiye’nin Dijital Geleceği Şekilleniyor

MMA Türkiye, ülkemizin dijital geleceğinde önemli bir rol oynayan son yasal düzenlemeler ve teknolojik gelişmeleri değerlendirdi. MMA Türkiye Genel Sekreteri Avukat Özlem Sezgin, yakın zamanda yürürlüğe giren “Siber Güvenlik Kanunu”nun dijital egemenliği güçlendirmeye yönelik stratejik bir adım olduğunu vurguladı.

Sezgin, “Siber Güvenlik Kanunu, sadece mevcut tehditlere karşı savunma sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda gelecekteki risklere karşı proaktif bir yaklaşım sergiliyor” dedi. Kanunun, Siber Güvenlik Başkanlığı’na kritik altyapıların korunması, standartların belirlenmesi ve denetim gibi hayati görevler yüklediğini belirtti.

Siber güvenliğin, yapay zekâ gibi yeni teknolojilerden ayrı düşünülemeyeceğini vurgulayan Sezgin, “Türkiye’nin dijitalleşmeye adaptasyonuyla birlikte hukuki çerçevenin de hızla geliştiğini söyledi. Avrupa Birliği ile paralel adımlar atan Türkiye, yapay zekâ konusunda Meclis’te oluşturulan komisyonun çalışmalarını tamamladı. Şimdi, yapay zekâ alanında düzenleme ihtiyacı olup olmadığını belirleyecek kapsamlı raporu bekliyor.”

Hukuki tartışmalarla birlikte üretken yapay zekânın da gündeme geldiğine dikkat çeken Sezgin, özellikle telif hakkı ve dezenformasyon konularının önemli olduğunu vurguladı. “Yapay zekâ modelleri veriyle besleniyor. İçerikler telif koruması altındaysa ihlal söz konusu olabilir. Ayrıca, sahte hesaplar, deepfake görüntüler ve klonlanmış seslerle gerçeklik algısı sarsılıyor. Henüz yapay zekâya özel bir yasamız olmasa da mevcut mevzuatı uyguluyoruz” dedi.

Sezgin, tüm bu gelişmeler ışığında siber güvenliğin toplumsal bir sorumluluk haline geldiğini belirterek, “Siber güvenlik sadece teknik veya yasal düzenlemelerle değil, bilinçli bir toplumla sağlanabilir. MMA Türkiye olarak siber güvenliğin milli bir mesele olduğunu vurguluyoruz. Kanunun uygulanması sürecinde tüm paydaşların iş birliği içinde olması ve siber güvenlik bilincini topluma yayması kritik önem taşıyor. Türkiye’nin dijital güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak için birlikte çalışmalıyız.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Yapay zeka işsiz bıraktı! 300 kişi kovulacak

Navigasyon şirketi TomTom yapay zeka dönüşümü sebebiyle 300 çalışanını işten çıkarma kararı aldı.

500 bin kişilik bir medeniyet sulara gömüldü: Bilim insanları şimdi peşinde

Bir sabah uyandığınızda evinizin, mahallenizin hatta tüm ülkenizin okyanus tarafından yutulduğunu düşünün… Kulağa bilim kurgu gibi gelse de, bu sahne binlerce yıl önce gerçekten yaşandı.  Son bulgular, bu kayıp topraklarda bir zamanlar yarım milyondan fazla insanın yaşadığını gösteriyor.

Sorunlu kablosuz kulaklığı çöpe atmayın: İşte çözüm önerileri

Müzik dinlerken, dizi izlerken ya da toplantıdayken bir anda kesilen sesler, kopan bağlantılar ya da sadece bir kulaklıktan gelen cılız bir tını… Tüm bu sorunlar, kablosuz kulaklık konforunun görünmeyen yüzünü oluşturuyor.

Cam şişelerde daha fazla mikroplastik olabilir

Araştırmacılar, şişe kapaklarındaki boyanın ana kirlenme kaynağı olabileceğinden şüpheleniyor.

Uçan su taksilerle geleceğe yolculuk! Çevreci ulaşımın yeni yüzü

Uçan su taksileri, şehirlerdeki ulaşım sorunlarına yenilikçi bir çözüm sunarak bilim dünyasının ve ulaşım uzmanlarının dikkatini çekti. Elektrikle çalışan, su üzerinde birkaç metre yükselerek ilerleyen bu araçlar, trafik karmaşasını ortadan …

Evcil hayvan bakımında kullanılan teknolojik mucizeler! Sevimli dostlarımız için akıllı çözümler

Evcil hayvan sahipleri için tüy dökme sezonu diye bir şey yok; tüyler her zaman her yerde! Ancak, teknolojinin hızlı ilerleyişi, evcil hayvan bakımını yeniden tanımladı. Otomatik kedi tuvaletlerinden akıllı su pınarlarına, evcil hayvan temizleme …