Zonguldak’taki sera organize tarım bölgesi ekonomiye yıllık 750 milyon lira katkı verecek

Çaycuma Sera Organize Tarım Bölgesi’nde Yeni Bir Dönem Başladı

Türkiye Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın duyurduğu müjdeye göre, 524 dekarlık alanda kurulan Çaycuma Sera Organize Tarım Bölgesi, artık üretime geçti. Bu önemli projeye, bakanlık tarafından 200 milyon lira altyapı desteği sağlandı.

Çaycuma Sera Organize Tarım Bölgesi, 15 sera ve üç sanayi parselinden oluşan ve 1000 kişinin istihdam edileceği bir tesis olarak planlandı. Yüksek teknolojiye sahip olan bu bölgede, sıfır atık ve sürdürülebilir üretim prensipleriyle üretim yapılacak.

Lojistik imkanların elverişliliği ve Ankara ile İstanbul gibi büyük şehirlere olan yakınlık, bölgenin önemini artırıyor. Çaycuma Sera Organize Tarım Bölgesi’nin yılda 750 milyon lira katkı sağlaması bekleniyor.

Burada üretilecek ürünler arasında fide, sebze, meyve ve süs bitkileri bulunuyor. Bu ürünlerin ihracata yönelik planlarla üretilmesi, bölge ve ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlayacak.

İhracat Öncelikli Üretim Hedefleniyor

Çaycuma Sera Organize Tarım Bölgesi’nde topraksız tarımı planlayan Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu, Almanya, Polonya, Bulgaristan, Ukrayna, Rusya ve Suudi Arabistan gibi ülkelere ihracat yapmayı hedeflediklerini belirtti. Salkım domates üretimine odaklanacakları projede, tamamen teknolojik üretim yöntemleri kullanacaklarını vurguladı. Topraksız tarımda daha yüksek verim ve kaliteli ürün elde etmeyi amaçladıklarını söyleyen Kamitoğlu, bölgenin iklim özelliklerinin bu tarım modeline uygun olduğunu ifade etti.

Çaycuma Organize Tarım Bölgesi Müdür Vekili Özgür Okur da, yatırımcıların 25 ile 57 dekar arasında değişen parsellerde üretime başladığını belirtti. Öncelikli olarak salkım domates, süs bitkileri ve fide üretimine odaklandıklarını aktaran Okur, bölgenin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Related Posts

Ruslar Akkuyu’yu satılığa çıkardı! Dev projeye ortak aranıyor…

Rusya’nın devlete bağlı nükleer enerji şirketi Rosatom, Türkiye’de inşa ettiği 25 milyar dolarlık Akkuyu Nükleer Santrali’ndeki yüzde 49’luk hissesini satmak üzere Türk ve yabancı yatırımcılarla görüşmelere başladı. “YATIRIMCI İLGİSİ ARTIYOR …

Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi Mavi Vatan’a döndü

Somali’de gerçekleştirdiği ilk kıtalar arası görevini başarıyla tamamlayan Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, 9 ay sonra Mavi Vatan’a döndü.

Sıfır kilometre Lada Vestalar ikinci ele düştü

Rusya’da Lada Vesta sedanlar henüz birkaç haftalıkken satışa sunuluyor. Otomobillerin kimisi hâlâ fabrika yakıtını tüketirken, bazıları sadece 5-7 bin kilometre yapmış. Bu ani satışların ardında önemli sebepler var. Görünüşte Lada Vesta NG dikkat …

Tel Aviv-Tahran uzlaşısı petrol fiyatlarını 60 dolar bandına çekecek

Petrol fiyatları, üç haftalık yükseliş trendinin ardından bu hafta yüzde 12’den fazla değer kaybederken, uzmanlar ilerleyen süreçte fiyatların 60 dolar bandında seyredeceğine işaret ediyor.

İşte “İğne atsan yere düşmez” denilen Bodrum’un son durumu!

Her yıl yüklü adisyonlarla gündeme gelen Bodrum bu kez boş kalmasıyla gündem oldu. Bodrum esnafı son 30 yılın en kötü sezon açılışını yaptı.

Sektör temsilcileri İstanbul’a yapılacak kiralık sosyal konut hamlesini değerlendirdi

İstanbul’da hayata geçirileceği açıklanan kiralık sosyal konut projelerinin kira fiyatlarını dengeleyeceğini belirten sektör temsilcileri, bu adımın son derece yerinde olduğunu bildirdi.